Vasárnap, 2019-05-26, 09:08 | Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek"

stonerise
 

 

Queens of the Stone Age


QOTSA


 Tagok:

Josh Homme
Troy Van Leeuwen
Joey Castillo
Dean Fertita
Michael Shuman


              


Queens of the Stone Age egy amerikai stoner rock, alternatív, hard rock együttes, amely 1996-ban alakult meg Kaliforniában. Fennállása során gyakori volt a tagcsere, valamint vendégművészek (például: Dave Grohl vagy Billy Gibbson) is zenéltek az együttesben egy-egy album vagy szám erejéig.


Kezdetek:

1996-ban a Kyuss felbomlása után, az együttes gitárosa, Josh Homme megalapította a Queens of the Stone Age együttest, mely eredetileg a Gamma Ray nevet viselte. Névcsere azért történt, mert Gamma Ray néven már működött egy német banda. Az első albumot 1998-ra hozták össze, a címe pedig mi más is lehetett volna mint, Queens of the Stone Age. Ez az album inkább volt szárnybontogatás, stílus keresés, nem is hozott nagyobb áttörést. Bár erről az albumról is adtak ki nótát kislemezen, mégpedig az If Only címet viselő, ezen a kiadáson még az együttes a Gamma Ray névvel száguldott a kövekkel és sziklákkal tarkított sivatagon keresztül. Az albumon Josh Homme szóló és basszusgitározik is, valamint Alfredo Hernandez dobol.


Áttörés:

Az igazi áttörést a 2000-ben összehozott Rated R album hozta meg. Mivel az album kissé +18-asra sikeredett (nem a véletlen műve...) ezért az album címét is ehhez kellett igazítani, innen a "Raded R". Ez az amerikai cenzor pecsétre utal, amellyel a felnőtt tartalommal bíró anyagokat szokták jelölni. Ezen az albumon hallhatunk, láthatunk vendégzenészeket és újabb tagokat, köztük Mark Lanegan (ének) és Nick Oliver(basszusgitár). Erről az albumról került ki a banda első, igazi QOTSA népszerűség a Feel Good Hit of the Summer!!!! A nóta igen vérpezsdítőre sikerült. Sokat segít ha a szövegét felidézzük: "nicotine, valium, vicodine, marijuana, ecstasy and alcohol"! Nem túl hosszú és tartalmas, de mindezek után ki is tudna több szöveget megjegyezni...! Ez az album már tényleg megmutatta azt a vonalat amit igazán képvisel a Queens of the Stone Age!


Érdekességek: 

  • Bár stoner együttesként van a zenekar elkönyvelve, Homme egy interjúban azt nyilatkozta, hogy ő nem tekinti a QOTSA-t stoner előadónak.
  • Nick Olvieri "furcsa" viselkedése miatt került ki a zenekarból. Ráadásul nem is azért ahogyan a koncertek közben viselkedett (ahol pedig igen kifordulva magából és persze ruháiból adta elő újabb és újabb akcióit), hanem ahogyan a koncertek után... Ugyanis kisebb hiperaktivitásának köszönhetően mindig megtalálta a legjobb pillanatot a további bulizásra és a legújabb ötletek megbeszélésére! A gond csak az volt, hogy ez a legjobb időpont akkor volt mikor a banda többi tagja már a következő napra töltötte lemerült akkumulátorait és megviselt májműködésüket alvás kíséretében...!    
  • Nem régiben szárnyra kapott az a hír, hogy Nick Oliveri visszatér a Queens of the Stone Age-be. Valóban, Homme és Oliveri egymás között beszélt erről, de komoly szándékról nem volt szó Oliveri esetén.


További vendégzenészek akik a bandában játszottak:

Dave Grohl, Natasha Schnieder, Billy Gibbson, Trent Reznorral, Alain Johannes, Dave Catching, Alfredo Hernández, Gene Trautmann, Brendon McNichol, Chris Goss


Stúdió albumok:

Queens of the Stone Age (1998)
Rated R (2000)
Songs for the Deaf (2002)
Lullabies to Paralyze (2005)
Era Vulgaris (2007)


Play!Honlap-menü


stoneRise YouTube

Kedvenc videóinkat megtekintheted YouTube oldalunkon:

katt--> stoneRise YouTube <--kattstoneRise Facebook

Facebook oldalunkat megtalálod itt:

katt--> stoneRise <--katt